В Україні зростає кількість сертифікованих виробників лохини

1 грудня 2020 61 0
В Україні зростає кількість сертифікованих виробників лохини
pixabay.com

У 2020 р. 10 українських виробників лохини були сертифіковані за стандартом Global G.A.P, який суттєво розширює експортні можливості господарств, коло потенційних покупців, а також впливає на умови поставки, дозволяє претендувати на вищу ціну. Про це повідомляє пресслужба «Фркуктовий проект ТОВ».

«У Європейському Союзі наявність сертифікації Global G.A.P. є перепусткою для реалізації у роздрібних мережах», — йдеться в повідомленні.

Так, у 2020 році 10 українських виробників лохини були сертифіковані за стандартом Global G.A.P., зокрема: ТОВ «Бетек», ТОВ «Нікдарія», ФГ «Грасс Авеню», ТОВ «Українська ягода», ТОВ «Блю Беррі», ТОВ «Артель №1», ТОВ «Вайсберрі», ТОВ «Фемілі Гарден», СВК «Ягідки», ТОВ «Екопарк».

«Кількість українських господарств, які сертифікують виробництво лохини за стандартом Global G.A.P. зростає, адже у 2016 р. їх було лише 4. Україні є куди рости: до прикладу, станом на липень 2020 року за стандартом Global G.A.P у Польщі було сертифіковано 384 виробники, у Іспанії — 853, у Чилі — 1094», — підкреслили у компанії.

Читати за темою: Сільгоспвиробники Півдня України отримають гранти

Виконано за допомогою Disqus