МТЗ збудує новий ливарний завод

29 листопада 2020 4630 0
МТЗ збудує новий ливарний завод
mtz-traktor.com

Наразі нові проєкти Мінського тракторного заводу із розширення виробничих потужностей і будівництва ливарного заводу й ковальсько-штампувального виробництва знаходяться на передінвестиційній стадії. Повідомляє Traktorist.ua.

Заступник технічного директора з підготовки металургійного виробництва та головний металург підприємства Володимир Гацура зазначив, що відповідно до стратегії розвитку холдингу «МТЗ-Холдинг» до 2030 р. передбачена глобальна модернізація всіх чинних технологічних підрозділів заготівельного виробництва з будівництвом та організацією нових високотехнологічних ресурсоощадних сучасних підприємств. 

«Планується зведення ливарного заводу і ковальсько-штампувального виробництва. Наразі обидва проєкти знаходяться в передінвестиційної стадії: оголошені конкурси для вибору компаній з проведення інжинірингових робіт і розробки техніко-економічного обґрунтування», — розповів Володимир Гацура, заступник технічного директора з підготовки металургійного виробництва, головний металург МТЗ.

Виробнича потужність нового ливарного заводу, який буде побудований за межами Мінська, складе 300 тис. т чавунного та 100 тис. т сталевого литва щорічно.

Читайте також: Чеська компанія представила польову вантажівку

«В основу двох інвестиційних проєктів закладені цифрові й адитивні технології, які дозволять значно знизити фінансові, трудові та часові витрати на освоєння нової продукції, пошук причин браку та вдосконалення ливарної технології», — розповів Володимир Гацура.

Також передбачена розробка нових методів литва, штампування й технологій, що забезпечують стабільність та високу якість заготовок як у дрібносерійному, так і в масовому виробництвах.

Застосування нових матеріалів з «пакетом» унікальних характеристик розширить номенклатуру виробів.

Виконано за допомогою Disqus