Синоптики прогнозують сніг, мороз та ожеледицю

30 листопада 2020 88 0
Синоптики прогнозують сніг, мороз та ожеледицю

Календарна зима розпочнеться зі снігу, ожеледиці, морозів та поривчастого вітру. Упродовж усього тижня на більшості території країни пануватиме суцільна хмарність, лише на Заході очікується сонячна синоптична картина з частковою хмарністю. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

Сьогодні, 30 листопада, в Сумській, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Миколаївській та Одеській областях пройдуть значні опади у вигляді дощу та снігу. Згодом протягом тижня передбачаються несуттєві опади у вигляді суміші снігу з дощем по всій території України, лише на Заході майже без опадів.

Посилиться швидкість вітру, він матиме поривчастий характер. Вітер переважатиме східного, південно-східного напрямку 2-10 м/с. У зв’язку з поривчастим вітром, коливанням температури та випадінням опадів очікується погіршення погодних умов, ожеледиця, налипання мокрого снігу.

В північних та центральних областях нічна температура коливатиметься від -7 до +3 °C, денна досягне відмітки -3…+8 °C, на Сході вночі -9…+1 °C, вдень температура знаходитиметься в межах — 4…+6 °C.

В західних областях нічна температура складе -7…+5 °C, денна досягне позначки -2…+10 °C, на Півдні вночі -5…+7 °C, вдень повітря прогріється до -1…+10 °C.

Мінімальна температура ґрунту в західних та південних областях опуститься до відмітки -4 °C, в північних та центральних областях знаходитиметься в межах -7…+5 °C. Мінімально температура ґрунту опуститься на Сході до -9…+3 °C.

Виконано за допомогою Disqus