В Україні запрацювала найбільша мережа RTK станцій під брендом FarmRTK

1 грудня 2020 117 0
Віталій Шуберанський, засновник FarmRTK
Kurkul.comВіталій Шуберанський, засновник FarmRTK

У 2020 р. на ринок України вийшла найбільша мережа RTK станцій під брендом FarmRTK. Про це розповів засновник FarmRTK Віталій Шуберанський в матеріалі на Latifundist.com.

Зазначається, що FarmRTK виділилася з «Френдт» і стала окремою компанією внаслідок зростаючого попиту аграріїв на RTK-системи.

«Працюючи в компанії «Френдт», ми не могли приділяти розвитку цього напрямку більше уваги. Розвивали його в міру наявності вільного часу. Але з часом помітили, що все більше людей хочуть впроваджувати ці технології. Для того, щоб надати людям якісніший сервіс, ми вирішили вивести це в окрему компанію, найняти туди команду сервісників», — пояснив Віталій Шуберанський.

У FarmRTK налічується понад 130 станцій, які покривають всю територію України, і на сьогодні це найбільша українська мережа RTK станцій.

Окрім RTK сигналу компанія FarmRTK пропонує аграріям RTK-станцію (як товар) і RTK-модем. Віталій Шуберанський зазначив, що RTK-модем нівелює наявні в Україні проблеми з покриттям мобільних операторів, оскільки працює з декількома операторами.

«В цілому наш модем вибирає саме працюючого оператора, і ми вже передаємо корекцію безперебійно. Дуже рідко буває так, що немає взагалі мережі», — зазначив Віталій Шуберанський.

Він уточнив, що термін окупності RTK-системи для господарств із земельним банком понад 500 га становить 1 рік.

«Якщо ми візьмемо європейських фермерів, то вони (відносно українських) мають порівняно невеликі площі земель. Відповідно, питання ефективного управління земельним банком стає для них єдиним виходом на шляху до збільшення прибутку. Тому люди, які говорять, що у них недостатньо землі для впровадження інновацій, однозначно неправі. Навпаки, потрібно працювати в цьому напрямку», — заявив Віталій Шуберанський.

Детальніше про нюанси роботи RTK-системи, її вартість та сервісне обслуговування, читайте у матеріалі «Сигнал завжди, down-time низький, станції RTK за адекватні гроші — Віталій Шуберанський про FarmRTK»

Виконано за допомогою Disqus