Названо головні причини здорожчання часнику у світі

2 грудня 2020 96 0
Названо головні причини здорожчання часнику у світі
Kurkul.com

На світовому ринку ціна часнику наразі зростає, особливо в Європі. Цього року урожай найбільшого європейського виробника — Іспанії сильно постраждав від негоди, що призвело до значного скорочення виробництва. У найбільшого світового виробника — Китаю врожай часнику на 20-25% у 2020 р. більший, ніж минулого року, але є серйозні проблеми з експортом через брак контейнерів з охолоджуванням. Про це повідомляє FreshPlaza.

Зазначається, що попит подвоївся в Канаді, а також у США зріс на 70%. У Нідерландах літні запаси продаються набагато швидше, ніж зазвичай, а нові партії з Китаю набагато дорожчі, оскільки витрати на фрахт зросли більш ніж удвічі, а ціни на овоч вже зросли приблизно на 50%.

Читати також: Овочі борщового набору подешевшали на третину

У Німеччині попит на очищений часник, який, переважно йде в заклади громадського харчування, за останні тижні різко зменшився. У Великій Британії надають перевагу іспанському часнику, оскільки він має кращу якість. 

У Франції зростає попит на місцеву продукцію, але її не вистачає через засуху цього року. Французький та іспанський часники мають кращий попит на європейському ринку, ніж торік через менші обсяги китайського часнику.

«В Іспанії через рясні опади, обсяги виробництва часнику скоротились,  в результаті чого ціни зросли. Іспанські виробники притримують товар, оскільки вони очікують підвищення ціни. Це спричиняє більший дефіцит часнику, і тому супермаркети змушені імпортувати більше з інших країн, таких як Китай або Аргентина, де ціни набагато доступніші», — йдеться у повідомленні.

В Італії цього року на 10% більше часнику у порівнянні з попереднім сезоном. Спостерігалося незначне загальне зростання через сильний попит під час карантину в березні-квітні. 

«У 2020 р. виробництво китайського часнику було великим, а якість кращою, ніж у попередні роки. Площі під часником були зменшені, але обсяг виробництва буде залежати від погодних умов у найближчі два місяці. Якщо заморозки зменшать обсяг виробництва часнику, ціна, ймовірно, зросте; проте, ймовірно, вона залишатиметься стабільною протягом наступних двох місяців», — зазначено у матеріалі.

Загальний експорт китайського часнику в цьому році зріс. Останні місяці не вистачало контейнерів з охолодженням; проблема, яка стала досить серйозною на ринках Азії. 

У період з липня по серпень цього року Європа імпортувала велику кількість часнику. Але через зростання захворювань на COVID-19 восени кафе та ресторани закрили, попит на ринку зменшився, а швидкість доставки сповільнилася. 

Читати також: Названо основних експортерів картоплі до України

Виконано за допомогою Disqus