Уряд спростив виготовлення та затвердження документації із землеустрою

3 грудня 2020 140 0
Уряд спростив виготовлення та затвердження документації із землеустрою

Вчора, 2 грудня, рішенням Уряду було прийнято з доопрацюванням у дводенний термін законопроект, який уніфікує деякі виді документації із землеустрою, оптимізує процеси у сфері земельних відносин. Повідомляє Zemelka.ua.

Документ розроблено на виконання Указу Президента України «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави».

 «Цей законопроект спрощує процес виготовлення документації із землеустрою, нівелює прояви корупційних ризиків органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при погодженні та затвердженні документації із землеустрою, а також зменшує часові затрати на проведення робіт із землеустрою. Крім того, документом передбачається нормативне закріплення ведення документації із землеустрою виключно в електронній формі», — зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

 Зокрема, документом передбачається:

  • встановити вимоги до електронної форми документації із землеустрою, а саме: формат зображення, формат та розмір файла, цифрова якість;
  • визначити чіткі положення пояснювальної записки, яка є складовою всіх видів документації із землеустрою, із зазначенням у ній інформації про: існуючі та проектні характеристики об’єкта землеустрою (цільове призначення, категорія земель, угіддя); наявність обмежень у використанні об’єкту землеустрою; наявність обтяжень прав на земельні ділянки; проведені обстежувальні, вишукувальні, топографо-геодезичні, картографічні, проектні та проектно-вишукувальні роботи; відомості про ґрунти; відомості про зелені насадження;
  • вилучення зі складу документації із землеустрою неактуальних документів.
Виконано за допомогою Disqus