У світі знижено прогноз виробництва зернових культур через нестачу опадів

4 грудня 2020 1462 0
У світі знижено прогноз виробництва зернових культур через нестачу опадів
Kurkul.com

У світі знову знижено прогноз виробництва основних зернових культур через малу кількість опадів. Про це повідомляє Latifundist.com.

Так, організація FAO продовжує коригувати свої прогнози щодо виробництва зернових у світі в 2020/21 МР в бік зниження вже третій місяць поспіль, причому в цьому місяці зниження торкнулося всіх основних зернових культур. Попри це світове виробництво зернових все ще очікується на рекордно високому рівні: 2 742 млн т, що на 1,3% більше, ніж минулого року.

Згідно з прогнозом, обсяг виробництва фуражних зернових у світі в 2020/21 МР складе 1 472 млн т, що на 6,8 млн т менше, ніж очікувалося в попередньому місяці. 

Читати також: В Україні скоротились площі під озимими

Крім того, прогноз із виробництва пшениці у світі в 2020/21 МР був незначно знижений в порівнянні з рівнем минулого місяця і становить 761,7 млн ​​т, що можна порівняти з обсягом виробництва у 2019/20 МР. 

«Говорячи про перспективи, слід зазначити, що в Північній півкулі нині йде посів озимої пшениці врожаю 2021 р., а в ряді великих країн-виробників очікується збільшення площі посівів, обумовлене зростанням ринкових цін, при цьому встановлена ​​посушлива погода може негативно відбитися на плани з розширення посівів і знизити врожайність», — йдеться у повідомленні.

Згідно зі звітом, активний експортний попит і зростання цін зумовили розширення посівних площ в Російській Федерації, де, за офіційними оцінками, вони досягли 19,2 млн га, при цьому дефіцит опадів на Україні призвів до того, що площа посівів під урожай 2021 р. виявилась нижчою середньостатистичних значень.

При цьому, в Європейському союзі (ЄС) очікується масштабне відновлення посівних площ під пшеницею після їх скорочення у 2019/20 МР. В Азії погодні умови в цілому сприяють розвитку пшениці врожаю 2021 року, а високі ринкові ціни можуть привести до збільшення посівних площ в Китаї, Індії та Пакистані.

Читати за темою: В США прогнозують різке зниження виробництва та запасів кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою