Рада ухвалила законопроєкт про податкові канікули для бізнесу

4 грудня 2020 137 0
Рада ухвалила законопроєкт про податкові канікули для бізнесу
УНІАН

Верховна Рада (ВР) ухвалила за основу і в цілому законопроєкт, який передбачає введення податкових канікул для фізичних осіб-підприємців першої групи (ФОПів), а також списання для них податкового боргу або відстрочку з його виплати. Про це повідомляється на сайті ВР

За ухвалення законопроєкту №4430 за основу проголосували 305 депутатів, в цілому за нього проголосували 302 народних обранці.

Як зазначив з прем`єр-міністр Денис Шмигаль, цей законопроєкт є частиною так званого пакету президента Володимира Зеленського про допомогу бізнесу на випадок посилення карантину.

За його словами, законопроєктом пропонується запровадити податкові канікули для 200 000 ФОПів першої групи — вони звільняються від сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня по травень 2021 р. Крім того, списується податковий борг, якщо станом на 1 листопада 2020 р. він не перевищує 3 060 гривень.

Також Верховна Рада України ухвалила в цілому з урахуванням пропозицій комітету президентський законопроект №4429 про соціальну підтримку у вигляді одноразової виплати 8 тис. грн для застрахованих осіб та суб'єктів господарювання під час карантину. Відповідне рішення підтримали 299 народних депутатів України.

Нагадаємо, в Україні не продовжуватимуть карантин вихідного дня: у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Виконано за допомогою Disqus