В Україні не продовжуватимуть карантин вихідного дня

2 грудня 2020 65 0
В Україні не продовжуватимуть карантин вихідного дня
epravda.com.ua

В Україні не продовжуватимуть карантин вихідного дня: у країні діятимуть обмеження щодо помаранчевої зони. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду 2 грудня.

«І на вихідні і в будні будуть діяти карантинні обмеження щодо помаранчевої зони на території цілої країни», — зазначив Денис Шмигаль.

Він нагадав, що з середини листопада була запроваджена альтернативна модель локдауну — карантин вихідного дня. Прем’єр подякував усім, хто дотримувався рекомендацій уряду. Стосовно його позитивних наслідків Денис Шмигаль сказав, що на кінець листопада за попередній тиждень було на 6 тисяч випадків захворювання менше прогнозованого.

За його словами, посилені заходи дещо стабілізували й ситуацію в лікарнях: спостерігається вирівнювання відсотку зайнятості ліжок.

Читати за темою: Локдаун на свята — що відомо

Кабінет міністрів наразі напрацьовує найбільш збалансоване рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Уряд повідомить про рішення за 7 днів до їх запровадження.

Прем’єр повідомив, що влада провела опитування щодо оптимальних карантинних заходів серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій.

За словами Дениса Шмигаля, майже 90% опитаних міських голів підтримали повну заборону щодо проведення концертів.

Читайте також: Як фермеру не пропустити земельні аукціони

Виконано за допомогою Disqus