В Німеччині знищено 30 тисяч курчат через пташиний грип

8 грудня 2020 36 0
В Німеччині знищено 30 тисяч курчат через пташиний грип
Kurkul.com

У Німеччині зафіксовано черговий спалах пташиного грипу на фермі. У районі спалаху налічується майже 500 птахофабрик із загальним поголів’ям майже 650 тис. птахів. Про це повідомляє Meat-Inform.

Зазначається, що 29 тис. курей було утилізовано на одному із підприємств, де виявили спалах вірусу грипу птиці штаму H5N8. Уряд землі Мекленбург-Передня Померанія вирішив створити навколо постраждалої ферми 10-кілометрову зону спостереження, яка охоплюватиме 482 прилеглих ферми з кількістю 644 тис. птиці.

«Протягом останніх тижнів в Європі було зареєстровано низку спалахів пташиного грипу. Вважається, що поширенню хвороби сприяли дикі птахи. Захворювання було виявлено у таких країнах, як Франція, Нідерланди, Німеччина, Великобританія, Бельгія, Данія, Ірландія, Швеція та Польща. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин, через пташиний грип в ЄС було знищено понад 1,6 мільйона птахів, про найбільший збиток повідомляє Польща, де знищили 900 тис. голів птиці», — йдеться у повідомленні.

Від хвороби також суттєво постраждала Росія. З жовтня в країні було утилізовано 1,8 млн голів птиці.

Раніше повідомлялося, що на Миколаївщині зафіксовано пташиний грип.

Виконано за допомогою Disqus