В Україні цього року з’явились три нові види трихограм

11 грудня 2020 70 0
В Україні цього року з’явились три нові види трихограм
SuperAgronom.com

Дуже часто в сезон складно найняти авіацію для хімічних обробок, особливо для малих і середніх агропідприємств. Також дедалі більше з'являється виробників органічної продукції. Тут і приходить на допомогу трихограма. Про це розповів Олександр Васильєв, директор ТОВ «Біосервіс плюс» у блозі «Нові види трихограм та поради щодо ефективності внесення від експерта» на SuperAgronom.com.

За його словами, цього року з’явились три нові види трихограми:

  • Trichogramma cacoeciae. Цей вид виловили на яблунях і вже запустили у масове виробництво. Він паразитує на яйцях яблуневої плодожерки (Cydia pomonella).
  • Trichogramma achaeae. Цей вид використовуються для боротьби з томатною міллю (Tuta absoluta). Із цим шкідником великі проблеми на Півдні України. Наразі вводиться у масове виробництво.
  • Trichogramma evanescens (совочна). У чому її особливість? У польових умовах вона добре знаходила і паразитувала яйця бавовникової совки (Helicoverpa armigera).

«Trichogramma cacoeciae і Trichogramma evanescens (совочна) вже у масовому виробництві. Щодо Trichogramma achaeae продовжуємо працювати. Її розводять на зовсім іншому лабораторному господарі. Є певні складності, але ми вже на фінішній прямій. Навесні пройдемо повторну видову ідентифікацію і, думаю, будемо готові до виробництва і поширення», — зазначив науковець.

За його словами, одним з головних критеріїв ефективного застосування трихограми є правильно підібраний вид. Але і це ще не все. Терміни випуску, кратність, кількість і спосіб внесення також дуже важливі. Якщо все правильно зробити, то можна отримати надійний захист посівів.

Читайте також: Тепла зима призведе до захворювань озимих культур — прогноз

Виконано за допомогою Disqus