Ерідон виводить на український ринок новий інсектицид Катадін

11 грудня 2020 104 0
Ерідон виводить на український ринок новий інсектицид Катадін
Ерідон

Компанія «Ерідон» презентує новий двокомпонентний інсектицид Катадін від британської компанії IFAGRI, який не має аналогів на ринку України. Повідомляє пресслужба Ерідон.

Зазначається, що препарат представлений у вигляді зручної для застосування рідкої препаративної форми — концентрату емульсії, і призначений для контролю широкого спектру шкідників ряду лускокрилих (Lepidoptera). 

Катадін містить у своєму складі дві діючі речовини — емамектин бензоат 4.8% та ацетаміприд 6.4%. Зазначені хімічні сполуки доповнюють дію одна одної, забезпечуючи ефективний та тривалий контроль і попереджаючи виникнення резистентності: 

  • Емамектин бензоат належить до хімічного класу авермектинів і направлено діє на шкідників ряду лускокрилих, зокрема характеризується прямою овіцидною дією. Ця сполука була відкрита відносно нещодавно — у другій половині 1990-х років американською компанією Merck & Co. Емамектин у природі виробляється ґрунтовою бактерією Streptomyces avermitilis і є унікальною речовиною за механізмом впливу на шкідників;
  • Ацетаміприд — це інсектицид широкого спектру дії, який належить до хімічного класу неоникотиноїдів. Варто зазначити, що відомі інсектициди, які належать до цього класу (імідаклоприд, тіаметоксам, клотіанідін) станом на сьогодні заборонені до використання в Європі у відкритому ґрунті, що пов’язано з їх високою токсичністю до бджіл. У цьому відношенні ацетаміприд є виключенням, оскільки для цієї хімічної сполуки Європейським органом з безпеки продуктів харчування (EFSA) було встановлено низький ризик для бджіл.

Наразі Катадін вже отримав реєстрацію для застосування на наступних культурах: яблуні, сої та капусті. У планах розширення реєстрації для:

 

Виконано за допомогою Disqus