Фермеру вигідніше купити насіння Pioneer в агрохолдингів, ніж напряму у Corteva — аграрій

21 грудня 2020 531 0
Фермеру вигідніше купити насіння Pioneer в агрохолдингів, ніж напряму у Corteva — аграрій
Kurkul.com

Фермерам вигідніше купувати насіння Pioneer в агрохолдингів, ніж напряму у компанії Corteva Agriscience, оскільки після виходу на прямі продажі різниця у ціні на посівний матеріал складала 30%. Про це розповів керівник Торгового Дому «Агромир» Георгій Феодоріді у матеріалі «Золоте» насіння — у що обійшовся фермерам рік прямих продажів Corteva» на Kurkul.com.

«Декларують, що ціни будуть нижчими. Але на практиці вони вищі. Сьогодні мені вигідніше купити насіння Pioneer в агрохолдингів, ніж напряму у торгового агента Corteva. Відомий факт, що ряд великих холдингів закуповують великі партії у виробників насіння, ЗЗР, добрив і потім перепродують», — розповів Георгій Феодоріді.

Слова Георгія Феодоріді підтвердили в холдингу з зембанком 20 тис. га. Там розповіли, що отримали на насіння Pioneer від регіональних представників компанії неадекватно високу ціну у порівнянні з минулим роком. Проте інший фермер стверджує, що все ж таки отримав знижку. Регіональний представник Corteva Agriscience запропонував знижку до 15% від ціни, що зафіксована в гривні. На фініші вийшла торішня ціна в доларах. 

Необхідно зазначити, що, за словами джерела Kurkul.com, компанія збувала насіння агрохолдингам за мінімальними цінами, у той час, коли для фермерів вартість посівного матеріалу була більшою в середньому на 30%. Саме за рахунок цього відстежувалась позитивна динаміка прямих продажів.

«Умовно кажучи, холдингам насіння продавали за $140, а невеликим господарствам значно дорожче. До фермерів приїжджав регіональний представник навесні і пропонував насіння по $200 за мішок. Аграрій відмовлявся. Через деякий час знову приїжджали і пропонували вже $180 за посівну одиницю. А ще через місяць — ті ж самі $140. Фермерів таке відношення обурило, таке враження, що їх за дурнів тримають чи за їх рахунок хочуть збільшити маржу», — акцентувало джерело. 

Виконано за допомогою Disqus