Синоптики прогнозують похолодання та зливові дощі

21 грудня 2020 134 0
Синоптики прогнозують похолодання та зливові дощі
Kurkul.com

Тумани та суцільна хмарність не полишають кордони України. Тиждень розпочнеться з похолодання та короткочасних опадів в Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. Повідомляє сервіс агропогоди Метео Фарм.

У вівторок, 22 грудня, очікуються несуттєві опади в східних, південно-східних та західних областях. У середу, 23 грудня, опади у вигляді суміші дощу зі снігом пройдуть на Заході та частково охоплять центральні та північні області. Вже починаючи з 24 по 26 грудня циклон принесе значні опади на всю територію України. У зв’язку з пониженням температури та опадами подекуди спостерігатиметься ожеледиця, налипання мокрого снігу та поривчастий вітер. Вітер переважатиме південно-східного напрямку 2-8 м/с.

Температура повітря в першій половині тижня почне повзти вниз і лише з 24 грудня зросте на декілька поділок. Найпрохолодніше в північних та східних областях тут нічні температури опустяться до -10…+1 °C, денні температури зупиняться на позначці -7…+5 °C. В центральних областях вночі -6…+3 °C, вдень температура повітря досягне позначки -4…+5 °C, в південних та західних областях нічна температура знаходитиметься в межах -6…+4 °C, денна складе -4…+9 °C.

Температура ґрунту на Сході коливатиметься від -5 до 0 °C, на решті території -3…+5 °C.

Виконано за допомогою Disqus