Всеукраїнський Конгрес фермерів підтримує зниження ставки експортного ПДВ до 14%

22 грудня 2020 108 0
Всеукраїнський Конгрес фермерів підтримує зниження ставки експортного ПДВ до 14%

Учасники Всеукраїнського Конгресу фермерів позитивно висловлюються щодо зниження ставки експортного ПДВ до 14%. Про це розповів голова ВКФ Іван Слободяник, інформує Kurkul.com.

Нагадаємо, 17 грудня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №3656 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», яким пропонується знизити ставку ПДВ із 20% до 14% для аграрного сектора.

«Цього тижня відбулося знакове голосування за зменшення ставки ПДВ з 20 до 14% для сільгоспвиробників по цілій низці товарів: починаючи від ВРХ, свиней живих, також пшениця, ячмінь, овес, кукурудза, соняшник, соєві боби, насіння льону, насіння свиріпи та ріпаку, насіння інших олійних культур, цукрові буряки. На мою думку, це дуже позитивний знак, оскільки складність адміністрування ПДВ заганяло величезну кількість сільгоспвиробників у тінь. І це призводить до того, що ми маємо на ринку величезну кількість тіньового зерна, втраченого ПДВ, недоотриманих коштів виробником і наявність так званих «скруток» з повернення неіснуючого ПДВ», — розповів Іван Слободяник.

Він зазначив, що учасники Всеукраїнського Конгресу фермерів позитивно висловлюються щодо прийняття цього законопроекту №3656.

 

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою