На фермерів чекають масові перевірки

9 лютого 2021 6049 0
На фермерів чекають масові перевірки
Facebook

Конгрес Фермерів вимагає продовжити заборону на перевірки бізнесу до кінця року. Про це написав голова Конгресу Іван Слободяник на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що наразі фермерському бізнесу потрібно оговтатися від ковід-кризи та дворічної посухи, а не годувати перевіряльників усіх рівнів.

За словами Івана Слободяника, перевірки уже розпочались.

«Тільки серед учасників Всеукраїнського Конгресу Фермерів 36 господарств вже їх отримали, більше того — деякі підприємства перевірятимуть двічі чи навіть тричі. А тепер уявіть масштаб таких перевірок по всій країні», — написав голова Конгресу Фермерів.

Він зазначив, що з 10.12.2020 р. набув чинності закон, який скасував мораторій на планові перевірки — тобто відсутності перевірок у сфері господарської діяльності.

«І ціла низка органів контролю, а це Держгеокадастр, Держпродспоживслужба, ДСНС, Держекоінспекція, Держслужба з питань праці та багато інших, взялися до звичної справи з чималим завзяттям. Що не дивно, якщо взяти до уваги, що вони майже рік сиділи на голодному пайку. А карантин, погодні умови і хвороби — це проблеми фермерів, і органи контролю не хвилюють. До речі під час дії мораторію на перевірки жодних надзвичайних ситуацій не сталося, окрім того, що органи контролю не змогли зайвий раз поскубти фермерів», — підсумував Іван Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus