На Київщині попереджають про спалах АЧС

24 грудня 2020 58 0
На Київщині попереджають про спалах АЧС
pixabay.com

В Київській обл. зареєстровано новий випадок африканської чуми свиней диких кабанів. Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в області.

«Згідно зі звітом про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській обл. та м. Києві з матеріалу від диких кабанів, які впольовані на території мисливського господарства ТОВ «Оксамит Сервіс» (обход № 2) Кагарлицького р-ну Київської обл. виділено ДНК вірусу африканської чуми свиней», — зазначають у відомстві.

Так, рішенням ТБ та НС в м.і Ржищеві Київської обл. та Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кагарлицькій райдержадміністрації з 18 грудня 2020 р. запроваджено карантин щодо африканської чуми свиней та визначено:

  • територію мисливського господарства ТОВ «Оксамит Сервіс», населені пункти с. Балико-Щучинка та с. Уляники (Кагарлицького р-ну) з прилеглими до них територіями зоною захисту;
  • м. Ржищів, с. Півці, с. Онацьки, с. Кузьминці, с. Яблунівка (Кагарлицького району) з прилеглими до них територіями, свиногосподарства ТОВ «Агроюніт» та ФГ «Аллазаров», мисливське господарство ТОВ «Трипільський мисливець» зоною нагляду.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській обл. вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження захворювання відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Також, Держпродспоживслужба радить суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.

Читати за темою: На Миколаївщині зафіксували випадок африканської чуми свиней

 

Виконано за допомогою Disqus