На Миколаївщині зафіксували випадок африканської чуми свиней

22 грудня 2020 40 0
На Миколаївщині зафіксували випадок африканської чуми свиней

У приватному домогосподарстві в Миколаївській області був зафіксований випадок африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Зазначається, що 16 грудня 2020 р. в домогосподарстві в с. Новопетрівське Новоодеського району Миколаївської області зареєстровано загибель 1 свині у віці 5 місяців. При дослідженні відібраних проб патологічного матеріалу в Миколаївській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби встановлений діагноз — АЧС.

Згідно з повідомленням, встановлено епізоотичне вогнище на території двох домогосподарств по вул. Петра Могили в с.Новопетрівське, Новоодеського району Миколаївської області.
Крім того, в зону захисту в радіусі 3 км від епізоотичного вогнища увійшли такі населені пункти: с. Новопетрівське та с.Себине, Новоодеського району Миколаївської області. Також, зону нагляду визначили радіусом 1 км від зовнішніх кордонів зони захисту, враховуючи річку Південний Буг як природний бар'єр, інші населені пункти до неї не входять.

«На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней», — зазначили у відомстві.

Нагадаємо, на Миколаївщині зафіксовано ще один випадок пташиного грипу.

Виконано за допомогою Disqus