Названо найпопулярніші агропакети серед українських фермерів

23 грудня 2020 160 0
Названо найпопулярніші агропакети серед українських фермерів
Kurkul.com

Олег Гусєв, керівник відділу комплексних рішень групи компаній «Агро Експерт», розповів яким критеріям мають відповідати господарства, щоб скористатися агропакетами компанії та які з них найпопулярніші. Про це йдеться у матеріалі «Бонус до врожаю: фінансові інструменти, як додаткові можливості для аграрія» на Kurkul.com.

Зазначено, що компанія «Агро Експерт» активно використовує декілька програм, націлених не лише на «бартерні» операції, а й на страхові та фінансово-кредитні програми, які дозволяють отримати кредитування на пільгових умовах під цільове використання.

«Основні критерії, яким мають відповідати господарства, щоб скористатися агропакетами нашої компанії — це позитивна кредитна історія, податкова дисципліна та відсутність відкритих кримінальних проваджень. Ми повинні бути впевнені в наших контрагентах, оскільки використання будь-якої фінансової програми — це завжди певний ризик», — пояснив Олег Гусєв.

За його словами, найбільше сільгоспвиробники користуються так званими «бартерними» агропакетами, за якими вони отримують додаткові бонуси за реалізацію своєї сільгосппродукції. Такими програмами користуються як дрібні, так і великі компанії.

 Читати також: В Україні буде оновлене страхування с/г продукції

«Хоч ми і називаємо такі програми «бартерними», насправді всі торгові операції відбуваються в правовому полі України, відповідно до чинного законодавства», — відзначив керівник відділу комплексних рішень.

Також він зауважив, що користуються також фінансово-кредитними та форвардними програмами. Зокрема, програма Syngenta «Легко посівна», де аграрії сплачують просто таки «смішний» відсоток за користування кредитними коштами на цільове використання, або «Адама Аванс», що дозволяє виробникам отримати доступ до оборотних коштів під заставу майбутнього врожаю та користуватись біржовими інструментами з метою вигідного продажу вирощеної с.г. продукції.

«Є багато цікавих страхових програм. Зокрема від Syngenta — програма «Метео захист», яка передбачає страхування за погодними індексами. У компанії ADAMA є «Адама-профі» — програма, за якою виробник може застрахувати не погодні ризики, а коливання цін на сільгосппродукцію», — уточнив спікер.

Він зазначив, що групи компаній «Агро Експерт» має дуже широкий перелік таких програм, і всі вони доступні для  партнерів.

Виконано за допомогою Disqus