В Україні буде оновлене страхування с/г продукції

11 грудня 2020 141 0
В Україні буде оновлене страхування с/г продукції
Kurkul.com

В Україні буде оновлено Закон України про страхування сільськогосподарської продукції, зміни до якого напрацьовувались у робочій групі при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, 9 грудня 2020 р. відбулася онлайн-конференція «Ведення агробізнесу в Україні», на якій були присутні представники Мінекономіки, Міністерства закордонних справ України, Офісу Президента України, Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, Держгеокадастру, аграрних асоціацій та міжнародні експерти.

У разі прийняття документа в першому кварталі наступного року, відкриється можливість запуску підтримки страхування під озимі культури урожаю 2022 р. Першочергово компенсації страхових платежів підлягатимуть такі зернові культури, як пшениця, ячмінь та жито.

Учасники обговорили основні аспекти ведення аграрного бізнесу в Україні, питання взаємодії органів влади і бізнесу, основні законодавчі ініціативи, зокрема, реформа земельних відносин, питання державної підтримки, та інші.

Також були обговорені нові підходи та перспективи розширення інструментів державної підтримки сільгоспвиробників.

«Агрострахування стане важливим інструментом для підтримки фермерів. У робочій групі за участю фахівців Мінекономіки, НБУ та учасників аграрного і страхового ринків ми напрацювали декілька принципових позицій, які зафіксовані в новому законопроекті. Йдеться про жорсткі вимоги до страхових компаній та контроль за ними, забезпечення прозорості перестрахування, а також чітке регулювання ставок», — прокоментував Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Читати за темою: В Україні визначено ліміт на дотації аграріям в одні руки

Виконано за допомогою Disqus