В Україні буде посилено контроль за порушеннями у сферах насінництва та розсадництва

24 грудня 2020 100 0
В Україні буде посилено контроль за порушеннями у сферах насінництва та розсадництва
Kurkul.com

Вчора, 23 грудня, на засіданні Уряду схвалено законопроєкт, який врегульовує питання відповідальності за правопорушення у сфері насінництва, розсадництва, а також у сфері додержання заходів біологічної та генетичної безпеки щодо с/г рослин. Про це інформує пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що документ також визначає повноваження Держпродспоживслужби України у питанні контролю за дотриманням законодавства у визначених сферах.

«Завдяки цьому законопроєкту Держпродспоживслужба зможе посилити контроль за адміністративними правопорушеннями у сфері насінництва і розсадництва. Документ розроблений з метою захисту прав споживачів, виробників та власників прав інтелектуальної власності на сорти рослин», — зазначив Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Читати також: Україна не обмежуватиме експорт зернових та олійних

Крім того, законопроєкт передбачає контроль за незаконне використання сортів рослин, несанкціоноване використання ГМО в рослинництві та очищення внутрішнього ринку від неякісного, фальсифікованого насіння.

Зокрема, проєктом Закону України запроваджуються штрафні санкції за порушення заходів біологічної та генетичної безпеки щодо сільськогосподарських рослин, порушення вимог ведення насінництва та розсадництва, а також невиконання вимог Держпродспоживслужби, які здійснюють державний нагляд у зазначеній сфері.

«Також законопроєкт визначає повноваження Держпродспоживслужби та її посадових осіб, які мають право складати протоколи, розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати адміністративні стягнення», — йдеться у повідомленні. В Україні буде посилено контроль за порушеннями у сферах насінництва та розсадництва

Читати за темою: Фермеру вигідніше купити насіння Pioneer в агрохолдингів, ніж напряму у Corteva — аграрій

Виконано за допомогою Disqus