Інформацію щодо виявлення невідображених у офіційній статистиці 6 млн га посівів зернових спростовано

25 грудня 2020 299 0
Інформацію щодо виявлення невідображених у офіційній статистиці 6 млн га посівів зернових спростовано
Kurkul.com

Нещодавно компанія EOS Data Analytics повідомила про те, що майже 6 млн га угідь пшениці та ячменю не відображені в офіційній статистиці, проте автори аналізу інформацію спростували, повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, супутниковий аналіз посівних площ, відведених для вирощування основних сільгоспкультур, проводила компанія EOS Data Analytics 

Згодом у компанії повідомили, що дані відкликали: «Дані в матеріалі офіційно відкликані через некоректне порівняння пресслужбою компанії різних часових періодів». 

Згідно з уточненням компанії EOS Data Analytics, супутниковий аналіз посівних площ, відведених для вирощування основних сільськогосподарських культур показав майже на 2,3 млн гектарів угідь пшениці та ячменю більше ніж відображено в офіційній статистиці.

«Найбільша кількість неврахованих площ спостерігається на територіях відведених для вирощування зернових в Донецькій (більш ніж 300 тис. га) та Одеській (близько 400 тис. га) областях. Загальна різниця посівних площ зернових по всій Україні становить приблизно 2,3 млн га, що складає біля 25%», — зазначили в пресслужбі EOS Data Analytics.

Згідно з інформацією, причиною розходження статистичних та супутникових даних можна вважати тіньовий ринок землі, дані про який ніде не фіксують, але, слід зазначити, що до нього частково відносяться й площі особистих селянських господарств. Також потрібно брати до уваги різницю обліку сільськогосподарських угідь на тимчасово окупованих територіях.

Виконано за допомогою Disqus