На Житомирщині відкрили першу сімейну молочну ферму

29 грудня 2020 118 0
На Житомирщині відкрили першу сімейну молочну ферму
Kurkul.com

У межах проєкту «Сімейні молочні ферми» за співпраці з Баранівською ОТГ у Житомирській обл. відкрили першу сімейну молочну ферму. Про це повідомляє Агенція місцевого органічного розвитку Баранівської ОТГ.

У грудні 2020 р. запрацювала перша в Житомирській області сімейна молочна ферма в с. Марківка Баранівської ОТГ орієнтована на 50 корів. Наразі придбано 13. Родина Обухівських не планує зупинятись на одній фермі і протягом 2-3 років має намір розширитись до 100-150 корів.

«Важливо, що ми відразу можемо зателефонувати консультанту в тих ситуаціях, які ми не розуміємо, і вони нам допомагають. Також в рамках договору передбачений безкоштовний виїзд ветеринара при купівлі худоби. Він робить УЗД, тестує на мастит і потім раз у місяць планово перевіряє стан здоров’я кожної корови, надає поради та при необхідності прописує лікування. Таких спеціалістів в селі немає. Зручно, що по договору нам надають весь комплекс послуг», — розповіла Світлана Обухівська.

Також у рамках співпраці фермери отримують корми для худоби та обладнання набагато дешевше, ніж продається в інтернеті. 

«І ще важливо, що в рамках проєкту організовують навчання. Мені все цікаво, в інтернеті цього не напишуть, ветеринар цього не скаже. Вони безкоштовно навчають чим краще харчувати корів для збільшення надоїв», — зазначила власниця молочної ферми. 

Читати за темою: На Волині створено 15 сімейних фермерських господарств

 

Виконано за допомогою Disqus