На Волині створено 15 сімейних фермерських господарств

22 грудня 2020 262 0
На Волині створено 15 сімейних фермерських господарств
Kurkul.com

У 2020 р. на Волині зареєстровано 15 сімейних фермерських господарств, 9 з яких займаються молочним скотарством. Про це інформує Управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Одне із них «Молочна долина» в с. Хотячів Володимир-Волинського р-ну родини Базюків. Справу розпочали із 4 корів, наразі в господарстві утримуються 20 тварин.

Родина  Панасюків відкрили сімейну молочну ферму з назвою «Стара хата». Починали також з 4 корів, нині в господарстві 29, в планах до 80 голів. Телята, яких цьогоріч привели корови після штучного осіменіння, спеціалізованої молочної джерсійської породи

Господарство «Молочна мрія» родини Бошелів займається сироварінням, активно працює над розвитком молочної галузі на Волині. За підтримки проєкту «УкрМілкІнвест» збудували ферму на 32 голови, закупили худобу. Нині в господарстві налічується 23 корови.

Читати також: Українське тваринництво може стати надзбитковим — думка

2 сімейні фермерські господарства отримали фінансову підтримку на поворотній основі, яка не перевищує 500 тис. грн на господарство. З них «Молочне диво» родини Юхимчуків, власники першого сімейного фермерського господарства на Волині, на 35 голів та «Біле золото» родини Горолюків.

В Управлінні агропромислового розвитку зазначають, що трансформація особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства забезпечить самозайнятість членів родини, та можливість брати участь у різних напрямках державної підтримки.

Читати за темою: На Волині двом агропідприємствам присвоєно статус племінного репродуктора

Виконано за допомогою Disqus