Уряд передав Інститут охорони ґрунтів України під управління Держгеокадастру

12 січня 2021 52 0
Уряд передав Інститут охорони ґрунтів України під управління Держгеокадастру
Kurkul.com

Кабінет Міністрів передав Інститут охорони ґрунтів України у сферу управління Держгеокадастру. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики України Роман Лещенко.

Він зазначив, що таке рішення уряду дозволить більш якісно здійснювати нагляд за станом родючості ґрунтів у державі. А головне, зробити унікальні дані, якими володіє Інститут охорони ґрунтів України, повністю публічними й відкритими.

«Раніше це держпідприємство підпорядковувалося Мінекономіки. Хоча, згідно з Положенням про Держгеокадастр, саме до його завдань входить нагляд і контроль родючості, а також контроль за дотриманням законодавства про охорону земель як органами місцевого самоврядування, так і бізнесом. Відтепер Держгеокадастр отримає реальні інструменти для цього», — написав Роман Лещенко.

Читати за темою: В Україні змінено порядок нормативно-грошової оцінки земельних ділянок

Також він додав, що Інститут охорони ґрунтів України — це унікальне підприємство, яке володіє даними про стан ґрунтів України. Зараз вже проведена паспортизація 19,8 млн га земель сільськогосподарського призначення. У перспективі паспорти матимуть всі земельні ділянки в Україні.

 

Виконано за допомогою Disqus