АПК більше потрібні дотації, ніж кредити — експерт

5 січня 2016 63 0
Потрібно передбачити  спеціальні дотації для тваринників та молочників
Ubr.uaПотрібно передбачити спеціальні дотації для тваринників та молочників

Покращити ситуацію у агропромисловій галузі зможе підписана нещодавно угода про залучення додаткових €400 млн кредиту від Європейського інвестиційного банку, заявив в ефірі телеканалу Espresso TV президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, пише прес-служба УАК.

«Будь-яке додаткове фінансування, особливо, якщо ми говоримо про середньо- і довгострокові кредити, це добре. Однак, було б набагато краще якби передбачили спеціальні дотації для тваринників та виробників молока. Адже через законодавчі зміни саме вони опиняться у найбільш скрутному становищі і поголів’я худоби вже найближчим часом може суттєво скоротитися, а на відновлення галузі знадобиться мінімум 5 років», — констатував він.

За його словами, оскільки економічні реформи у державі відбуваються дуже повільно, то необхідно впроваджувати потужні загальнонаціональні стратегічні проекти, під які не боятися робити, навіть, банківську емісію.

«Потрібно відроджувати реальний сектор економіки. І це слід робити негайно, адже ми зараз просто втрачаємо дорогоцінний час», — зазначив президент УАК.

Виконано за допомогою Disqus