Мінекономіки працює над оновленням Експортної стратегії України

3 лютого 2021 25 0
Мінекономіки працює над оновленням Експортної стратегії України

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України разом з партнерами працює над оновленням Експортної стратегії України, що має визначити основні напрямки експортної політики України на найближчі роки. Про це йшлось під час публічного обговорення Національної економічної стратегії-2030 на тему «Міжнародна економічна політика та торгівля, експортно-кредитне агентство», інформує Kurkul.com.

Основні зусилля Мінекономіки по цьому вектору зосереджуються на зміцненні взаємодії інституцій з підтримки експорту, розширенню інструментарію такої підтримки, зокрема забезпечення доступу забезпечення до фінансових ресурсів.

Одним з важливих кроків для створення сучасної системи підтримки експорту є забезпечення повноцінної діяльності Експортно-кредитного агентства. Так, ЕКА сприяє виходу експортерів на нові ринки, закріпленню торговельних позицій на існуючих традиційних ринках, підтримці малих та середніх підприємствам, а також створенню та збереженню робочих місць.

«У 2020 році ми провели масштабну роботу з формування нормативно-правової бази діяльності Агентства. Крім того, найближчим часом готується рішення про збільшення статутного капіталу ЕКА до 2 млрд грн. Все це дозволить розпочати ефективну роботу ЕКА та збільшити обсяги українського експорту, підвищити конкурентоспроможність українських експортерів, підтримати розвиток малого та середнього підприємництва», — розповів Олександр Романішин, заступник Міністра економіки.

Читайте також: У 2020 році найбільші прибутки аграрії одержали на виробництві соняшнику

Виконано за допомогою Disqus