До ВРУ подано законопроект, що передбачає повернення спецрежиму ПДВ

7 січня 2016 66 0
Зміни до Податкового кодексу передбачають спеціальний режим оподаткування
Stv.mediasapiens.uaЗміни до Податкового кодексу передбачають спеціальний режим оподаткування

До Верховної Ради України подано проект закону №3748 від 04.01.2016 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо спеціального режиму оподаткування сільськогосподарських товаровиробників)».

Проектом закону пропонується внесення змін до Податкового кодексу України. Зміни передбачають спеціальний режим оподаткування, при якому сума податку на додану вартість, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається у розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства.

«Прийняття законопроекту створить сприятливу податкову систему для сільськогосподарських товаровиробників, за якою надасть можливість розвивати власне виробництво, зокрема, за власні кошти купувати техніку, добрива, посівний матеріал тощо», — інформує сайт ВРУ.

Також додається, що прийняття нормативного акту зніме соціальну напругу у суспільстві, яка особливо загострилася у малого та середнього аграрного бізнесу.

Виконано за допомогою Disqus