Село з Дніпропетровщини отримає грант на виготовлення цукатів із гарбуза

22 лютого 2021 103 0
Село з Дніпропетровщини отримає грант на виготовлення цукатів із гарбуза

Село Маломиколаївка з Дніпропетровщини стало переможцем національного конкурсу «Неймовірні села України» і отримає грант на виробництво цукатів з гарбуза. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської ОДА.

«Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України» проходить щороку. Території готують цікаві бізнес-проєкти, корисні для мешканців громади. Переможець отримує головний приз від Посольства Королівства Нідерландів в Україні — 100 тис. грн», — розповіли в департаменті економічного розвитку Дніпропетровської ОДА.

Цьогоріч кошти на реалізацію задумів отримає Маломиколаївка. Півсотні активістів згуртувалися навколо ідеї — налагодити виробництво цукатів із гарбуза. Продукцію реалізовувати через інтернет, виставки, фести спочатку в громаді, а згодом планують вийти на рівень області й країни. У перспективі — експортувати смаколики за кордон.

«Гарбуз — головна «родзинка» Маломиколаївки. Його вирощують ледве не на кожному городі. Місцеві вирішили зробити гарбуз ще одним національним символом — на кшталт сала», — сказав голова Миколаївської територіальної громади Віктор Одоєвцев.

За призові кошти в селі планують придбати обладнання для виготовлення цукатів. Найперше — сушарки. Цьогоріч планують виготовити 120 кг сушених «гарбузяників».

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus