Лише 3% власників паїв мають намір їх продати — дослідження

19 лютого 2021 137 0
Лише 3% власників паїв мають намір їх продати — дослідження
Kurkul.com

Згідно з дослідженнями Українського інституту майбутнього, 59% респондентів проголосували, що ні в якому разі не будуть продавати свій пай, 22% — розглянуть пропозицію, але не будуть поспішати, 10% — будуть торгуватися та зважати на ціну, та лише 3% респондентів готові продати пай без жодних коливань, інформує Kurkul.com.

Так, респонденти з сіл та Центру частіше за інших зазначали, що в жодному разі не будуть продавати свій пай, опитані з обласних центрів та м. Київ частіше відмічали, що подумають про продаж, але поспішати не будуть або будуть зважати на ціну та торгуватися.

Кожен четвертий респондент (26%) зазначив, що хотів би придбати землю сільськогосподарського значення, якщо буде така можливість, 68% — не мають бажання придбати земельні паї.

Читати також: Фермерам буде вигідніше орендувати землю ніж купувати — думка

Переважна більшість респондентів (78%) не змогли вказати, яку саме ціну за 1 га землі вони вважають справедливою. 22% опитаних вказали справедливу, на їхню думку, вартість 1 га землі, при цьому варто зазначити, що запропоновані ціни розбігаються.

Дані дослідження свідчать, що 50% респондентів відмічають, що запуск ринку землі змінить ставку оренди паїв в Україні. 23% опитаних зазначили, що запуск ринку землі не змінить її та 27% — не змогли надати відповідь на дане запитання. Про те, що ціна оренди паїв істотно зросте проголосували 51% респондентів. Ще 26% опитаних відмітили, що ціна оренди зросте, але не суттєво.

Раніше повідомлялося, що на засіданні аграрного комітету Верховної Ради 5 лютого депутати схвалили законопроєкт про продаж землі через інтернет.

Виконано за допомогою Disqus