Аналітики прогнозують збільшення світового виробництва зернових культур

5 березня 2021 78 0
Аналітики прогнозують збільшення світового виробництва зернових культур
Kurkul.com

У 2021 р. обсяги виробництва зернових культур у світі дещо зростуть. Про це свідчать дані звіту The Food and Agriculture Organization, інформує Latifundist.com.

«Попри те, що більша частина врожаю пшениці в Північній півкулі все ще перебуває в стані спокою, а в країнах Південної півкулі посівна ще тільки належить, згідно з попередніми прогнозами FAO, обсяги виробництва пшениці у світі в 2021 р. зростуть третій рік поспіль і сягнуть нового рекордного рівня в 780 млн т», — коментують аналітики.

Експерти очікують, що основний приріст забезпечить ЄС, де площа земель під пшеницею в 2021 р. повинна збільшитися на 5% у порівнянні з низьким рівнем минулого року. З огляду на очікуваний високий врожай, виробництво пшениці в ЄС в 2021 р. може зрости майже на 9% і досягти 137 млн ​​т.

Читати також: Врожай зернових цьогоріч досягне рекордного показника — думка

Крім того, розширення посівних площ і зростання врожайності прогнозуються в Об’єднаному Королівстві, що дозволить збільшити обсяги виробництва до більш ніж 14 млн т, перевищивши низькі показники попереднього року.

Згідно зі звітом, в Росії посушливі погодні умови призвели до зниження прогнозів на урожай пшениці 2021 р. у порівнянні з торішньою рекордним рівнем. Попри те, що рясні снігопади в січні частково нівелювали ці побоювання, обсяг виробництва в країні в 2021 р. може виявитися на 7 млн ​​т нижче.

«Щодо України, то завдяки в цілому сприятливим погодним умовам і досить кількістю снігу, що випав, який не дозволив посівам замерзнути, виробництво пшениці в 2021 р. може дещо зрости, повернувшись до середніх значень попередніх років», — відзначили аналітики.

В Азійських країнах, в тому числі в Індії та Пакистані, завдяки заходам державної підтримки та сприятливим погодним умовам, обсяги виробництва можуть перевищити середньорічні значення. У Китаї посіви пшениці знаходяться в задовільно стані, і аналітики очікують, що в 2021 р. виробництво збережеться на близьких до середньостатистичного рівні

Читати за темою: Трейдери розповіли про ціни на ринку фуражного зерна

У FAO відзначили, що в США несприятливі погодні умови також призвели до зниження перспективи на урожай і, попри прогнозоване збільшення посівних площ в цілому, обсяг виробництва в 2021 р. має зберегтися на торішній рівень в 50 млн т. в Канаді, де основну частку врожаю становить озима пшениця, обсяг виробництва незначно знизиться в силу нижчого врожаю і складе 34 млн т.

«В країнах Південної півкулі урожай фуражного зерна 2021 р. буде зібранийнайближчими місяцями, при цьому в країнах Північної півкулі посівна лише розпочинається. За прогнозами, в Південній Америці обсяг виробництва кукурудзи в Аргентині та Бразилії перевищить середні показники 2020 р. на тлі розширення посівних площ, хоча через несприятливі погодні умови вже привели до зниження прогнозу урожаю і перспектив виробництва в цілому», — уточнили аналітики

Виконано за допомогою Disqus