КВС-УКРАЇНА запустила унікальний проект Житня країна з Євгеном Клопотенком

12 березня 2021 200 0
КВС-УКРАЇНА запустила унікальний проект Житня країна з Євгеном Клопотенком
pixabay.com

Компанія «КВС-УКРАЇНА» запустила новий відеопроект «Житня країна», щоб популяризувати в Україні вирощування та переробку жита. Повідомляє Kurkul.com.

Ведучий проекту Євген Клопотенко, відомий кулінарний експерт та дослідник української кухні. Він разом з аграріями, пекарями та хлібними експертами перетворюватиме звичайне житнє борошно на яскраві кулінарні шедеври. Всі страви з житнього борошна вироблено з жита селекції KWS.

Гості проекту — відомі представники українського аграрного бізнесу та харчової промисловості:

Гостя проекту фермерка Тамара Скорук розповіла, що в основному вирощують пшеницю і майже всю переробляють на власному млині та випікають хлібні вироби. Проте після участі в програмі керівниця господарства готова спробувати вирощувати та переробляти жито.

«Ми жито раніше не вирощували, оскільки наш млин не призначений для його переробки. Але ось я скуштую вареники із житнього борошна, якщо вони мені сподобаються, то буду сіяти жито. Відкрию свій кондитерський цех. З житнього борошна виходять дуже смачні та корисні страви. Жито від слова життя», — розповіла Тамара Скорук.

А от аграрій Дмитро Грушецький впевнений, що жито на 100% підіймає настрій, оскільки вироби із нього набагато дієтичніші ніж пшеничні. А ще у його господарстві постійно впроваджують інновації. Можливо скоро розпочнуть вирощувати і жито селекції KWS.

«Я людина, яка постійно експериментує в аграрній сфері. Ми постійно робимо якісь незвичні речі, впроваджуємо інноваційні рішення в господарстві», — розповів Дмитро Грушецький.

Водночас Світлана Москаленко кинула виклик аграріям і переробникам жита, сказавши, що їх компанії не вистачало якості житнього борошна. Проте після шоу пообіцяла спробувати борошно із жита KWS для їх продукції. 

Тож дивіться відеопроект, надихайтесь та беріть участь у конкурсі від компанії «КВС-УКРАЇНА» — публікуйте фото ваших страв із житнього борошна та ставте хештег #житнякраїна​. Протягом року, один раз на місяць компанія обиратиме переможця та відзначатиме подарунком.

Виконано за допомогою Disqus