На Півдні Росії найближчими днями розпочнеться масовий посів

14 березня 2021 68 0
На Півдні Росії найближчими днями розпочнеться масовий посів
Kurkul.com

Масовий старт весняних польових робіт на Півдні Росії очікується вже найближчими днями, що відповідає середнім багаторічним значенням. Про це повідомляє АПК-Інформ.

«Посівна площа цього року зросте на 600 тис. га в порівнянні з минулим роком і складе 80,5 млн га, з яких 51,5 млн га заплановано під посів ярих культур. Будуть збільшені посіви зернових і зернобобових, а також кормових культур. В контексті стратегічної роботи по стабілізації цін на основні продовольчі товари майже на 15% зросте площа сівби цукрових буряків і складе 1,062 млн га», — зазначив Дмитро Патрушев, міністр сільського господарства.

Також у міністерстві зазначили, що ситуації із забезпеченням російських аграріїв мінеральними добривами у зв'язку з наявними фактами зростання цін на дану продукцію.

«На нашу думку, є можливість зафіксувати вартість основних видів мінеральних добрив як мінімум на найближчі 2-3 місяці для штатного проведення посівної. Як цінової бази обговорювалося використання формули: справедлива ціна дорівнює середньому рівню 2019 р. плюс прогнозований рівень інфляції на 2021 р.», — підкреслив Дмитро Патрушев.

Читати за темою: На Луганщині вартість весняно-польових робіт зросла на 49%

Виконано за допомогою Disqus