У ДПЗКУ проводяться обшуки через підозру у дачі хабаря

12 березня 2021 103 0
У ДПЗКУ проводяться обшуки через підозру у дачі хабаря
Kurkul.com

У «Державно продовольчо-зерновій корпорації України» проводяться обшуки ДБР з приводу можливого отримання хабаря одним із начальників департаментів за призначення одного з регіональних керівників. Про це повідомляє AgroPolit.com.

«ДБР проводить обшук через можливу дачу хабаря одному з начальників департаментів за призначення одного з регіональних керівників», — повідомили виданню.

Так, в ході досудового розслідування задокументовано факт вимагання керівником одного з департаментів Корпорації неправомірної вигоди в розмірі $35 тис. від директора однієї з філій Товариства за забезпечення подальшого перебування його на посаді директора філії.

Вирішується питання повідомлення про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України) та обрання запобіжного заходу. Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Зазначається, що санкція статті передбачає покарання в вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

«Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюється Офісом Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне оперативне управління ДБР», — поінформували в ДБР.

Раніше повідомлялося, що колишнього керівника ДПЗКУ підозрювали у розтраті державних коштів

Читати за темою: На Херсонщині розслідується незаконне привласнення 615 тонн соняшника

Виконано за допомогою Disqus