15 березня 2021, 17:50, Світ

Україна в широких масштабах збільшила експорт сільгосппродукції до Малайзії

За 9 місяців 2020 р. товарообіг між Малайзією та Україною збільшився на 6,4% і становив $310 млн, попри пандемію коронавірусу. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Малайзії в Україні Раджа Реза Раджа Заіб Ша на Укрінформ.

«Попри COVID-19 двосторонній товарообіг між Малайзією та Україною в 2020 р. навіть збільшився на 6,4%. Наприклад, із січня по вересень 2020 р. наш загальний товарообіг становив $310 млн. Я думаю, що COVID-19 не впливає на нашу торгівлю та бізнес. Тож це хороша новина!», — зазначив Раджа Реза Раджа Заіб Ша.

Читати також: Україна експортуватиме корми для тварин до Таїланду

За його словами, українська сільськогосподарська продукція зараз вийшла на ринок Малайзії у широкому масштабі.

«Наприклад, Україна зараз є найбільшим постачальником соняшникової олії та сушеного гороху в Малайзії. Також Україна є другим за величиною постачальником пшениці та сушених бобових культур для Малайзії. Протягом останніх двох років Україна вперше експортувала до Малайзії фрукти (яблука) та ягоди, і, звичайно, шоколад та мед. Малайзія добре знайома з вашими сільськогосподарськими продуктами та продуктами харчування», — розповів посол.

Продуктом №1 для малайзійського експорту в Україну залишається пальмова олія.

Читати за темою: Україна має намір збільшити експорт насіння до ЄС

«Ми раді, що Україна зараз є четвертим за обсягами покупцем пальмової олії серед європейських країн після Нідерландів, Італії та Іспанії», — відзначив посол.

Коментуючи перспективи розвитку двосторонньої торгівлі, він додав, що Малайзія зацікавлена постачати в Україну електронну продукцію, частка якої вже становить близько 16% її експорту в нашу країну, а також ІТ-продукти. Своєю чергою, для української сторони новими продуктами, які вони хотіли б постачати в Малайзію, є м’ясо домашньої птиці, зокрема курятина. 

Нагадаємо, Україна збільшить поставки агропродукції до Афганістану