Україна збільшить поставки агропродукції до Афганістану

12 березня 2021 85 0
Україна збільшить поставки агропродукції до Афганістану
pixabay.com

Україна планує збільшити поставки агропродукції до Афганістану. Зокрема йдеться про фрукти, овочі, крупи та олію, м’ясо птиці, продукцію тваринного походження тощо. Про це інформує пресслужба Мінекономіки.

На засіданні українсько-афганської Спільної міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва сторони відзначили, що проведення таких заходів є одним із ключових елементів активізації двостороннього співробітництва у сферах, які становлять взаємний інтерес.

«Результатом роботи комісії стало визначення та обговорення нових проєктів на основі стратегічних інтересів обох країн, в тому числі у галузях машинобудування, літакобудування, розбудови транспортної інфраструктури тощо», — зауважили у міністерстві.

Крім того, делегації обговорили питання розширення торгівлі сільськогосподарською продукцією та забезпечення продовольчої безпеки Афганістану.

Читати також: Україна відкрила 12 нових ринків для експорту продукції у 2020 році

«Україна, як надійний партнер, має можливість поставляти на афганський ринок таку продукцію, як фрукти, овочі, крупи та олію, м’ясо птиці, продукцію тваринного походження тощо», — підкреслила Світлана Панаіотіді, заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Разом з тим, важливим напрямком роботи комісії також стало питання розвитку та удосконалення договірно-правової бази в економічній сфері між державами.

«Сторони також домовилися активізувати співробітництво на рівні ділових кіл обох країн у форматі проведення спільних бізнес-форумів, посилення їх участі у виставково-ярмаркових заходах, а також налагодження відносин у сфері обміну інформацією для пошуку взаємовигідних проєктів та пропозицій», — підсумували у Мінекономіки.

Читати за темою: Китай відновив імпорт соняшникового шроту з України

Виконано за допомогою Disqus