Передавати Держводагенство у підпорядкування Мінагропроду не можна — думка

15 січня 2016 131 0
Передачу Держводагенства мінагропроду призупинять
Vodnik.kr.uaПередачу Держводагенства мінагропроду призупинять

Передача Державного агентства водних ресурсів України під управління Міністерства аграрної політики та продовольства є неприпустимим процесом, сказав голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування на ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко, пише прес-служба ВРУ.

За його словами, словами члени комітету висловили стурбованість інформацією, розміщеною на Урядовому порталі, про те, що Кабінетом Міністрів України передбачена передача Державного агентства водних ресурсів України до системи Мінагропроду з покладанням на нього відповідальності як за подачу води, так і за ефективне використання зрошуваних земель.

У зв’язку з цим було прийнято рішення повторно звернутись до прем’єр-міністра та Президента України та наголосити на неприпустимості реалізації таких планів через створення загрози для інших галузей економіки та життєдіяльності держави.

«Передача Держводагентства під управління Мінагропроду призведе до дестабілізації системи управління водними ресурсами, до втрати або нівелювання низки державно важливих функцій Держводагентства, які не передбачені у повноваженнях Мінагропроду», — сказав він.

На його думку, із загального обсягу повноважень, покладених на Держводагентство, питання, які входять до компетенції Мінагропроду становлять незначну частку і стосуються переважно питань меліорації. Понад 80% функцій мають екологічну складову та спрямовані на вирішення питань, пов’язаних з водним фактором, що не є властивим для Мінагропроду і визначено Положенням про Держводагентство. Натомість головним завданням Мінагропроду є формування політики лише у сфері сільського господарства та продовольчої безпеки держави.

«Необхідно зберегти чинний порядок спрямування та координації Кабінетом Міністрів України діяльності Держводагентства через Міністра екології та природних ресурсів України», — упевнений Микола Томенко.

Виконано за допомогою Disqus