Українська кукурудза на весні відправиться у ПАР

15 січня 2016 89 0
ПАР — багатообіцяючий ринок для українського зерна та аграрної продукції
p-p.com.uaПАР — багатообіцяючий ринок для українського зерна та аграрної продукції

Україна буде постачати зерно до Південно-Африканської Республіки (ПАР), повідомляє «Зерно Он-Лайн».

Затяжна посуха у ПАР може завдати серйозного удару аграрному сектору країни і зерновому виробництву. Скорочення власних врожаїв може призвести найближчим часом до істотного нарощування ПАР закупівель зернових на зовнішніх ринках.

«У 2016 р. ПАР доведеться збільшити закупівлі кукурудзи на більш ніж 5 млн. т, у той час як середній рівень врожаю кукурудзи у країні за останні роки становить 12-15 млн т. Ми очікуємо зростання закупівель кукурудзи з України, починаючи з березня 2016 р.», — коментує директор компанії RJ Shipping (ПАР) Раймонд Рамджаван.

Що стосується пшениці, то Україна є другим найбільшим постачальником цієї культури у ПАР після Росії, з обсягом поставок у 311 тис. т у 2014/15 МР. ПАР також регулярно імпортує з України просо, горох і соняшникову олію.

Ураховуючи невисокі ціни на українське зерно, у порівнянні з іншими експортерами Чорноморського регіону, Україна має всі передумови для нарощування експортних поставок в ПАР.

Серед основних факторів, які будуть впливати на аграрне виробництво у Південно-Африканській Республіці у найближчій перспективі, можна відзначити кліматичні зміни і зниження запасів води у результаті посухи, земельну реформу, зростання цін на матеріально-технічні ресурси, ослаблення місцевої валюти (ранд).

Виконано за допомогою Disqus