Україні потрібно знижувати ціну на кукурудзу — думка

31 березня 2021 182 0
Україні потрібно знижувати ціну на кукурудзу — думка
Kurkul.com

Україні варто знижувати ціну на кукурудзу, щоб бути конкурентною на ринках ЄС та Єгипту. Таку думку висловив Іван Черевко, керуючий партнер Agromanagement, інформує Latifundist.com.

«Цьому поки не дозволяє трапитися виробник, який стримує реалізацію свого товару. Але ринкова економіка відрегулює цей процес, тим більше що трейдеру невигідно купувати дорого у виробника, і він просто не буде цього робити», — пояснив він.

Експерт вважає, що ціни досягли певної вершини, проте їх різкого обвалу не слід очікувати.

«Наразі немає розуміння щодо нового врожаю в Південній Америці, та й попит Китаю зберігається. Тому ринки, як завжди, неоднозначні. Баланси дійсно з дуже низькими перехідними залишками. Таким чином, я вважаю, що тільки з приходом нового врожаю нам слід очікувати зниження цін», — пояснив Іван Черевко.

Читати також: Фахівці прогнозують подальше зниження цін фуражного зерна

Відносно перспектив виробництва кукурудзи в Південній Америці експерт підкреслив критичну важливість випадання опадів у квітні. І хоча спрогнозувати погодні умови дуже складно, він продовжує дивитися на це позитивно, адже подібні речі обговорювалися в лютому і березні, і, по суті, опадів було достатньо для того, щоб вважати потенціал високим.

«Сьогодні потрібно тримати руку на пульсі за такими факторами, як попит Китаю, макроситуації у світі (інфляція), посіви нового сезону, а також пильно стежити за погодою в Південній Америці», — підсумував Іван Черевко.

Читати за темою: Стало відомо, чому в портах зрівнялись ціни на продовольче та фуражне зерно

Виконано за допомогою Disqus