На Полтавщині судитимуть керівника сільгосппідприємства через махінації із зерном

6 квітня 2021 163 0
На Полтавщині судитимуть керівника сільгосппідприємства через махінації із зерном
Kurkul.com

У Полтавській обл. керівника товариства з обмеженою відповідальністю та директора державного підприємства звинувачують  у зловживанні повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, службове підроблення та службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 р. керівник товариства та директор державного підприємства уклали договір на постачання врожаю. Після збору зерна кукурудзи та поставку його на елеватор керівник товариства, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс до офіційних документів (рахунків-фактур, акта надання послуг) неправдиві відомості про виконані роботи із сушіння зерна кукурудзи, що призвело до заниження залікової ваги кукурудзи врожаю 2019 р. на понад 92 т. Директор державного підприємства, своєю чергою, не перевіривши обсягів робіт із сушіння кукурудзи, перерахував кошти товариству за фактично не надані послуги», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок таких дій товариство незаконно одержало від державного підприємства майже 573 тис. грн та отримало в розпорядження понад 92 т зерна кукурудзи вартістю понад 411 тис. грн, а державне підприємство зазнало збитків на загальну суму понад 980 тис. грн.

Наразі керівник товариства відсторонений від посади, директор державного підприємства звільнений із роботи.

Читати також: Керівник сільгосппідприємства завдав збитків державі майже на 24 млн грн

 

Виконано за допомогою Disqus