Керівник сільгосппідприємства завдав збитків державі майже на 24 млн грн

31 березня 2021 132 0
Керівник сільгосппідприємства завдав збитків державі майже на 24 млн грн
Kurkul.com

Правоохоронці викрили корупційний механізм користування земельними ділянками державних підприємств Міністерства юстиції України, за попередніми оцінками державному бюджету завдано збитків на 24 млн грн. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що керівник державного підприємства підписав договори із комерційною структурою про надання сільськогосподарських робіт і послуг. За виконані роботи держпідприємство вирішило реалізувати бізнесмену весь зібраний урожай. Але посадовці значно занизили показники та продали збіжжя за значно заниженою вартістю», — йдеться у повідомленні.

Наразі керівнику держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину. Досудове слідство триває.

Читати за темою: У єдиного в Україні колгоспу хочуть відібрати державні землі

Своєю чергою пресслужба Офісу Генерального прокурора інформує про підозру керівнику сільськогосподарського підприємства Державної кримінально-виконавчої служби України за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).

«За даними слідства, у 2020 р. керівник підприємства підписав із приватним підприємством економічно невигідні чинні договори про обробіток землі та купівлі-продажу врожаю кукурудзи та соняшнику. Підозрюваний не виконав вимоги законодавства про порядок підписання господарських договорів, підписавши контракти без узгодження з органом управління — Міністерством юстиції України, а також всупереч положенням Господарського кодексу України», — зазначає видання.

Читати також: На Волині фермера зобов’язали повернути державі понад 160 га землі

Виконано за допомогою Disqus