Рецептури комбікормів треба змінювати через високі ціни на зерно — Rabobank

12 квітня 2021 82 0
Рецептури комбікормів треба змінювати через високі ціни на зерно — Rabobank

Виробникам м'яса птиці слід розглянути можливість змінити рецептуру комбікормів, щоб трохи скоротити зростаючі витрати, відзначається в доповіді Rabobank.

На думку аналітиків, період високих цін збережеться протягом усього 2021 року, хоча ціни і відступлять від пікових значень.

Світові ціни на зерно та олійні культури ще більше зросли в І кварталі 2021 року, зумовлені незмінною погодою Ла-Ніньї у ключових країнах-виробниках та безпрецедентним та тривалим попитом на імпорт, що генерується з Китаю. Це проблематично для виробників курятини, оскільки корми становлять від 60% до 70% собівартості продукції. 

Аналітики очікують постійних високих цін протягом 2021 року, але трохи нижчих від поточного рівня у І кварталі 2021 року. 

«Ключовим для виробників у 1 півріччі 2021 року буде дуже дисципліноване зростання поставок, акцент на зниженні витрат за рахунок закупівель, ефективності виробництва та формулювання кормів, а також підготовка до значних коливань попиту, зумовлена ​​урядом, пов’язаним з Covid-19 рішення», —сказав Нан-Дірк Малдер, старший аналітик Rabobank.

Виконано за допомогою Disqus