Агрофірма на Вінниччині удвічі зменшить площі під соняшником

13 квітня 2021 104 0
Агрофірма на Вінниччині удвічі зменшить площі під соняшником

В агрофірмі «Ольгопіль» на Вінниччині наразі триває підготовка до посіву пізньої групи сільгоспкультур, тобто кукурудзи, буряка і соняшнику. Загалом, під кукурудзою буде до 1500 га. Але водночас тут майже удвічі менше площ виділили під соняшник. 

Про це повідомив головний агроном господарства Іван Діхтяр.

«Господарство забезпечене насінням, добривами, засобами захисту рослин та пальним. Зараз триває підготовка до посіву пізньої групи, тобто кукурудзи, буряка і соняшнику. Активними темпами вносимо добриво і готуємо ґрунт. А буряка посіємо у невеликій кількості — усього 56 га. Це робимо для того, щоб не втратити технології вирощування цієї культури», — каже Іван Діхтяр.

Зважаючи на погоду, польові роботи цього року розпочалися дещо пізніше. Але господарство вже завершило посів ранньої групи зернових. Вона представлена такими культурами, як ярий ячмінь, яра пшениця, овес та горох. Під посіви виділили невеликий клин: ячмінь ярий зайняв 25 га, яра пшениця — 6 га, овес — 6 га та горох — 110 га.

Головний агроном господарства додав, що паралельно з весняною посівною в агрофірмі триває догляд за озиминою, яка завдяки сніжній зимі і сучасним технологіям перебуває у досить хорошому вигляді. Найбільший клин складає озима пшениця, на другому місці — озимий ріпак, а потім озимий ячмінь.

Окрім цього, на полях господарства створений полігон демонстраційних ділянок сортів озимої пшениці та ріпаку. Найближчим часом планують закласти демоділяноки гібридів кукурудзи. Загалом щороку на полях «АФ «Ольгопіль» для експерименту вирощують від 50 до 80 сортів та гібридів різних культур і вивчають їхній потенціал врожайності.

Виконано за допомогою Disqus