На скільки подешевшав живець свиней?

18 січня 2016 69 0
Свинина в Україні очікувано дешевшає
Кurkul.comСвинина в Україні очікувано дешевшає

Свинина в Україні очікувано дешевшає, демонструючи відносну стриманість низхідного руху, повідомляє Асоціація свинарів України.

Якщо у середині грудня живець свиней першої категорії закуповували по 27-28,5 грн/кг, то на другому тижні січня нижній поріг цін опустився до 26,5 грн/кг. Відповідно, у середньому кілограм м’ясної свинини живою вагою коштував м’ясопереробникам 27,60 грн/кг.

«Закупівельники відзначають, що пониження цін триває повільнішими темпами, ніж вони попередньо очікували. Причинами цього є як кволий вихід ринку зі святкового періоду, так і те, що існуючий рівень цін для багатьох виробників є межею окупності витрат», — сказано у повідомленні.

Трохи знімає напругу і те, що більшість вели найактивнішу торгівлю напередодні свят, тож нині можуть трохи дистанціюватися. Морози на початку місяця пригальмували прирости тварин, тож пропозиція менша ніж могла би бути.

«Найвпливовішим чинником, що посилює напругу на ринку залишається зовнішня торгівля свининою, а точніше — закриття РФ та потенційна загроза надходження імпорту. Не зважаючи на це, деякі виробники очікують на приріст цін на третьому тижні січня — плюс 0,5 грн/кг живою вагою. Тож плановий діапазон цін на цьому тижні становитиме 27,5-29 грн/кг», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus