Мінекономіки пропонує до 1 жовтня ввести нульове мито на імпорт 120 тисяч т цукру

22 квітня 2021 70 0
Мінекономіки пропонує до 1 жовтня ввести нульове мито на імпорт 120 тисяч т цукру

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України опублікувало проєкт Закону «Про внесення змін до розділу ХХІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо тимчасового звільнення від оподаткування ввізним митом цукру білого».

Про це йдеться на сайті Мінекономіки, інформує Latifundist.com.

Проєктом Закону пропонується тимчасово до 1 жовтня 2021 р. звільнити від оподаткування ввізним митом (зараз 50% митної вартості) ввезення цукру білого в обсязі 120 тис. т.

«За рахунок звільнення від оподаткування ввізним митом ввезення цукру білого виробниками цукровмісних продуктів для забезпечення власного виробництва планується ввезти 120 тис. Т цукру білого, що зменшить ажіотажний попит на нього на внутрішньому ринку і забезпечить конкурентне виробництво цукровмісних продуктів», — йдеться в пояснювальній записці до документа.

Читати за темою: Цукор подешевшає до червня 2021 року — експерт

Відзначається, що через несприятливі погодно-кліматичних умов і скорочення посівних площ цукрових буряків у 2020/21 МР в Україні було вироблено близько 1,1 млн т цукру при потребі внутрішнього ринку не менше 1,3 млн т. Обмежена пропозиція цукру на ринку викликало різке зростання цін на цей продукт. Також зростання імпорту товарів перешкоджає зниження курсу національної валюти.

«Однією з таких заходів може бути тимчасове звільнення від оподаткування ввізним митом ввезення на митну територію України цукру білого з метою збільшення його імпорту для стабілізації ситуації на ринках відповідних видів товарів», — повідомляється в пояснювальній записці до документа.

Виконано за допомогою Disqus