Фермери підвищують відпускні ціни на овочі

19 січня 2016 81 0
Через снігову «блокаду» в Україні дорожчають овочі
eveningkiev.comЧерез снігову «блокаду» в Україні дорожчають овочі

Через снігову «блокаду» в Україні дорожчають овочі, пише «АПК-інформ: овочі і фрукти».

Сильні снігопади внесли серйозні зміни у графік поставок плодоовочевої продукції у мережі супермаркетів і продовольчі ринки практично по всій території України.

Вчора, 18 січня, влада країни заборонила рух автотранспорту по автодорогах в Миколаївській, Одеській, Кіровоградській і Дніпропетровській областях. У зв'язку з цим оптові компанії та роздрібні мережі сьогодні не у змозі своєчасно поповнювати запаси продукції на складах, а перекупники і фермери, які мають можливість здійснювати поставки на пункти прийому товару, почали підвищувати відпускні ціни.

Однак поки підвищення цін носить скоріше декларативний характер, тому закупівельники роздрібних мереж не поспішають переглядати закупівельні ціни.

«Поки ми розпродуємо ті запаси овочів, які встигли закупити ще на попередньому тижні. Підвищення закупівельних цін на сьогодні не входить у наші плани, тому ми обмежені у можливості підвищувати роздрібні ціни через дуже слабку платоспроможність наших покупців», — сказав менеджер однієї з найбільших роздрібних мереж України.

За його словами, якщо сніжна блокада триватиме до кінця тижня, цілком можливо, що вони змушені будуть закуповувати овочі дорожче, ніж зараз і, відповідно, підвищать відпускні ціни для кінцевого споживача.

Виконано за допомогою Disqus