На підпільному мінізаводі Кіровоградщини вилучено 200 т фальсифікованого пального

23 березня 2021 54 0
На підпільному мінізаводі Кіровоградщини вилучено 200 т фальсифікованого пального
СБУ

У Кіровоградській обл. Служба безпеки України заблокувала діяльність угруповання, яке організувало нелегальне виробництво і збут нафтопродуктів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За попередніми даними, щомісяця ділки реалізовували гуртові партії пального сумнівної якості на майже 30 млн грн. Для виготовлення фальсифікованого дизпалива та бензину у промислових масштабах учасники групи облаштували на території приватної нафтобази підпільний мінізавод. Готову продукцію вони реалізовували представникам агропідприємств Кіровоградської, Полтавської та Вінницької областей.

Читати також: За вихідні ціни на дизельне пальне знову зросли

«Під час обшуків на території нелегального виробництва та за адресами проживання зловмисників правоохоронці виявили понад 200 т фальсифікованого пального на загальну суму понад 5 млн грн. Вилучену продукцію та обладнання для її виготовлення направлено на експертизу», — зазначили у відомстві.

За попередніми даними слідства, незаконний бізнес організували троє місцевих комерсантів. У межах кримінального провадження за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читати також: Ціна пального може зрости на 30% — експерти

Виконано за допомогою Disqus