В українському меді Чехія виявила недозволені речовини

20 січня 2016 100 0
У  бджолиному меді, який експортувався до Чехії, виявлені недозволені речовини
pixabay.comУ бджолиному меді, який експортувався до Чехії, виявлені недозволені речовини

У бджолиному меді українського походження, який експортувався до Чеської Республіки, виявлені недозволені речовини (протимікробні речовини), повідомив перший заступник голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, пише прес-служба відомства.

За його словами, для з’ясування ситуації та перевірки зазначеної інформації, спеціалістами державної служби ветеринарної медицини проводиться розслідування та вживаються відповідні заходи з метою встановлення причин отримання чеською стороною позитивних результатів лабораторних досліджень українського меду.

«Розпорядженнями головного державного інспектора ветеринарної медицини України від 30.12.2015 № 128 та від 18.01.2016 № 9 тимчасово заборонена видача ветеринарних документів на мед бджолиний для експорту до держав-членів Європейського Союзу», — сказав він.

Володимир Лапа зазначив, що українська сторона дуже зацікавлена у розвитку співробітництва з країнами ЄС, тому зробить все можливе для того, аби вирішити це питання у стислі терміни.

Виконано за допомогою Disqus