Названо причини, чому українська молода картопля дорожча імпортної

28 квітня 2021 115 0
Названо причини, чому українська молода картопля дорожча імпортної
Kurkul.com

В Україні розпочався сезон молодої картоплі, якої наразі на полицях більше ввезеної з-за кордону. Про це повідомляє ТСН.

«Українська молода картопля нині, як правило, дорога. Вона буде коштувати десь 80-85 грн/кг. Овочі вирощені в парникових умовах, а тому зовсім інакша собівартість», — пояснив економіст Олег Пензин.

Він зазначає, що з цієї причини ринок заполонив імпорт, бо це вигідніше. Везуть молоду картоплю з Єгипту або Ізраїлю. Така ситуація традиційна для цієї пори. Коли з’явиться більше української картоплі з відкритого ґрунту, то імпорт зникне.

Агроном із Київської обл. Олег Тарасенко зауважив, що цього року українська картопля з’явиться на ринках значно пізніше через холод і забагато дощу.

«Раніше ми починали споживати вже на травневі свята, але цього року це буде кінець травня. До того ж цьогорічний картопляний врожай через погодні умови буде гірший, ніж торік», — каже він. 

За словами агронома, площі засіву картоплі цього року збільшили. На півдні країни приблизно удвічі. Тому суттєвого дефіциту не буде. Ціни прогнозує на рівні минулорічних.

Читати також: Фермери Закарпаття збирають гарний урожай капусти попри заморозки

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою