До проєкту Дороги смаку долучається буйволина ферма із Чернігівщини

2 травня 2021 72 0
До проєкту Дороги смаку долучається буйволина ферма із Чернігівщини
pixabay.com

Буйволина ферма, яка розташована під с. Рудня Чернігівського р-ну, стане частиною проєкту розвитку гастрономічного туризму «Дороги смаку Чернігівщини». Про це повідомляється на сайті Чернігівської ОДА

«Це унікальне підприємство не лише для Чернігівської обл., а й для всієї України. Воно популярне серед туристів, які приїжджають сюди на екскурсії, а також серед шанувальників особливої молочної продукції», — розповів Олександр Савченко, заступник голови ОДА.

Зазначається, що перші 25 буйволиць у ТОВ «ТАСБІО» з’явилися два роки тому, а зараз поголів'я нараховує 81 тварину, з яких дійні — 31. На фермі діє безприв'язна система утримання худоби на глибокій підстилці з можливістю вигулу. Процес доїння — автоматизований з використанням німецького обладнання. Зараз власники підприємства будують новий доїльний комплекс, плануючи збільшувати поголів’я та обсяги виробництва продукції.

З молока буйволиць на фермі виготовляють йогурт, ряжанку, сметану, масло та сири: розсільні, м'які, напівтверді, а також рікотту. Крафтова молочна продукція виробляється без штучних добавок і у великому асортименті. Відвідувачам ферми її пропонують прямо на місці.

 

Читати також: Нову Дорогу смаку створять на Київщині

Виконано за допомогою Disqus